Preguntes freqüents - FAQ

Què vol dir Follower i Leader?
En els balls de Swing en parella, hi ha dos rols diferenciats. El rol de Leader és qui marca els passos (habitualment el noi). El rol de Follower és qui segueix els passos proposats pel Leader (habitualment la noia). En l’actualitat els rols són intercanviables, per tant no és obligatori que el Leader sigui noi ni que la Follower sigui noia.
Què vol dir Leadower?
La Leadower és una noia que ja ha après el rol de Follower i que vol començar a aprendre el rol de Leader. Per ser Leadower has d’haver fet els cursos inicials P1-P4, i portar més d’un any ballant.
Em puc apuntar sense parella?
Si. Nosaltres ens encarregarem de quadrar el grup perquè tothom tingui parella. Si finalment no hi ha prou parelles disponibles, passaràs a la llista d’espera fins que s’apunti una parella que pugui ballar amb tu. Sempre et comunicarem si finalment t’hem trobat parella, o bé si passes a la llista d’espera.
Quins balls puc aprendre a La Mar de Swing?
A La Mar de Swing ensenyem Lindy Hop (ball en parella) i Jazz Steps (ball individual). Tots dos es ballen amb música Swing.
On feu classes?
A La Mar de Swing fem classes per tot el Maresme. A poblacions com Canet de Mar, Arenys de Mar, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar… Cada trimestre anirem actualitzant els llocs on pots aprendre a ballar Swing amb nosaltres. Consulta l’apartat On Donem Classes
Com funcionen els cursos? Quin cost tenen? Quantes classes són?
Els cursos funcionen per trimestres, començant per un trimestre inicial (Principiants 1 o P1), i avançant de nivell a cada nou trimestre. Cada trimestre consta de 10 classes, i en acabar-lo passes al següent nivell. El cost per trimestre és de 85€.
Si mai he ballat, puc començar a aprendre? A quin nivell m’haig d’apuntar?
Cap problema! Si mai has ballat, apunta’t a un dels nostres cursos d’iniciació (nivell P1). Aprendràs tots els moviments i passos necessaris per seguir avançant. No es requereix cap experiència prèvia.
Si ja he ballat, a quin nivell m’haig d’apuntar?
Si ja has ballat, posa’t en contacte amb nosaltres per telèfon o e-mail. Et farem una prova de nivell i et posarem a la classe que més s’adeqüi a tu.
Quins nivells hi ha? Quins són els cursos que puc anar fent a mesura que aprengui?
Els nivells de ball es divideixen en quatre fases. Quan comences, el teu nivell és Principiant. Després passes a nivell Intermig. Després Intermig-Avançat. I finalment nivell Avançat. Per començar has de fer els nivells Principiants: P1-P4. Cadascun d’aquests nivells dura un trimestre. Quan els hagis assolit, passaràs a ser nivell Intermig. Aquest nivell també consta de quatre trimestres, i et permet passar a Intermig-Avançat. Finalment, quan completis els quatre trimestres d’Intermig-Avançat, passaràs a ser nivell Avançat. És el màxim nivell assolible en el nostre currículum.
Què passa si finalment el curs no tira endavant? Què passa si no puc fer el curs?
Si finalment el curs no tira endavant perquè no hi ha prou gent, o per qualsevol altre motiu de La Mar de Swing, et retornarem els diners. Si no pots fer el curs per motius personals, ens has d’avisar. Si ens avises fins a una setmana abans, et retornarem l’import abonat. Si ens avises quan el curs ja ha començat, et retornarem el 50% de l’import abonat. Si ens avises més enllà de la segona classe del trimestre, no et retornarem l’import abonat.
Què he de fer si un dia no puc venir a classe?
Avisa’ns! És molt important per nosaltres saber qui vindrà i qui no vindrà a cada classe, perquè d’aquesta maner podem quadrar les parelles i que ningú quedi sense ballar o desaparellat. És molt important per al bon funcionament de la classe.
Puc recuperar una classe?
Si has faltat a una classe, avisa’ns i farem tots els possibles per recuperar amb tu el temari que t’hagis perdut.
Haig de pagar matrícula?
No. Només es paga cada trimestre al que t’inscriguis.
Com puc pagar els cursos?
En efectiu, quan ens veiem a la classe.
Hi ha canvis de parella a la classe?
Si, el Lindy Hop és un ball social, i la dinàmica de classe és fer canvis de parella. D’aquesta manera, aprenem sempre amb tots els companys i companyes de classe.
Què és una Jam?
Una Jam és un ball social en el qual ens reunim alumnes i professors per escoltar música, ballar i practicar el que hem après. No importa el nivell del teu ball! Tots ballem amb tots, ens divertim i seguim millorant. Pots venir amb la teva parella o sense la parella, cap problema!
On puc escoltar música Swing?
A la nostra pàgina de Llistes de música.
Quina és la roba adeqüada per venir a classe? I el calçat?
Vine a classe amb roba còmoda (que no t’impedeixi el moviment corporal). Les sabates haurien de ser planes i còmodes (calçat esportiu, victòries, etc). Que no s’enganxin al terra, perquè necessitem poder-nos moure amb facilitat.
Què és un Taxi en el món del Swing?
És un Leader que s’apunta a classes del seu nivell o inferior per fer de parella d’alguna follower que s’hagi apuntat sense Leader. D’aquesta manera es poden quadrar les classes en les que faltin Leaders. Fer de Taxi és gratuït.
Com puc apuntar-me de Taxi?
Posa’t en contacte amb nosaltres per telèfon o e-mail, digue’ns que vols fer de Taxi, i nosaltres et buscarem una parella perquè els dos vingueu a classe.
Què necessito fer per ser Taxi?
Has de ser alumne de La Mar de Swing, i informar-nos que vols fer de Taxi. Buscarem cursos del teu nivell o inferior, i podràs venir a classe de forma GRATUÏTA per ajudar-nos a quadrar els cursos amb Followers que no tinguin parella.
Tinc una pregunta que no apareix en aquesta pàgina. Què faig?
Posa’t en contacte amb nosaltres, per telèfon o e-mail. Estarem encantats d’aclarir tots els teus dubtes!